Gode råd til dine blogindlæg

10 SEO tips til dine blogindlæg

Det er en egenskab at kunne skrive et godt blogindlæg. Blogindlæg skal både være fængende og oplysende, hvorfor det er vigtigt, at du kan levere dit budskab på en spændende måde, uden du mister læserens interesse undervejs.

Hvad kendetegner et godt blogindlæg?

Før du vil blive præsenteret for de 10 SEO tips, er det vigtigt, at du har en forståelse for, hvordan du skriver et godt blogindlæg. Det vigtigste er, at dine blogindlæg er forståelige. Det betyder, at du ikke skal skrive dem på et højt akademisk niveau, men fokusere mere på at ramme så bredt som muligt.

Vi har desuden skrevet om 5 best practice tips til generel SEO optimering. Vi anbefaler at du også læser dette blogindlæg for at få en rigtig god allround forståelse.

1.  Hvad er formålet med dit blogindlæg?

Før du begynder at skrive dit blogindlæg, er det vigtigt, at du ved, hvad du ønsker at formidle. Hvad er grundtanken bag dit blogindlæg, og hvad ønsker du at fortælle læseren? Når du kan svare på disse ovenstående spørgsmål, bliver det nemmere for dig at skrive et sammenhængende blogindlæg, hvor du kan fastholde læserens interesse hele vejen igennem.

2. Sørg for at have en tydelig struktur i dit blogindlæg

Et læsevenligt blogindlæg har en tydelig struktur. Det betyder, at du skal opdele blogindlægget, så læsningen forekommer naturligt. En opdeling af blogindlægget kunne være:

  • En kort introduktion
  • En hovedtekst
  • En afrundende tekst

Hvis du vælger at opdele blogindlægget på denne måde, er du sikker på, at du får formuleret det respektive emne ordentligt, så det er forståeligt for læseren.

3. Opdel dit blogindlæg i afsnit

Du skal opdele blogindlægget i forskellige afsnit. Først og fremmest bliver det mere overskueligt at læse, men det er også en god måde, når du skal vise, at du skifter emne i blogindlægget. Du skal dog huske, at afsnittene ikke bare skal komme tilfældigt, men det skal give mening i forhold til den samlede tekst.

4. Fokusér på overskrifter og underoverskrifter

SEO prioriterer gode overskrifter. Hvis du formår at lave gode overskrifter, er det noget, som påvirker dit blogindlæg med henblik på SEO. Googles søgerobotter bliver hjulpet på vej af overskrifter og underoverskrifter, hvorfor det er vigtigt, at de giver mening i forhold til, hvad der står i blogindlægget.

5. Brug signalord

Signalord er et signal til læseren om, at dette respektive ord eller sætning er vigtig. Du kan bruge ord som: ’bestemt’, ’derfor’ eller ’ikke mindst’ for at understrege betydningen.

6. Del dit blogindlæg med andre, før det bliver delt med offentligheden

Det er en god idé at få en anden person til at læse blogindlægget, før det bliver offentliggjort. På den måde kan du finde ud af, om det du skriver, giver mening, og du kan samtidig blive gjort opmærksom på stave- og grammatiske fejl.

7. Sørg for at lave blogindlægget langt nok

Google har det med tilgodese længere tekster, fordi Googles søgerobot nemmere kan forstå indholdet. Et godt blogindlæg er mellem 500 og 1000 ord, så du har plads til at integrere de vigtige ord X antal gange, uden at blogindlægget bliver for langt, så læseren mister interesse.

8. Skab en rød tråd mellem dine blogindlæg

Hvis du tidligere har skrevet et blogindlæg, er det en god idé at linke tilbage til den. Linkstruktur er ligeledes noget, Google belønner.

9. Hold din blog aktuel

Google belønner ligeledes hjemmesider, som er levende. Det skal forstås på den måde, at Google vil nedprioritere din hjemmeside, hvis der ikke er nogen løbende aktivitet. Blogindlæg kan i den sammenhæng være det, der giver liv til din hjemmeside.

10. Analyser dine data

Hvis du kan måle dine data, er det en god idé at analysere dem, så du kan finde ud af, hvordan du kan optimere din virksomhed i fremtiden.

Er du stadigvæk forvirret?

Så tag vores gratis SEO analyse. Her sender vi dig nogle konkrete tips til netop din side/webshop.

Er du interesseret i tilbuddet?

Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig med henblik på en snak.