Lær at fremvise dine produkter professionelt

Dine dårlige produktbilleder koster dig penge hver dag

Hvis du har en webshop, hvor der er billeder af de forskellige produkter, er det essentielt, at de ser ordentlige ud. Det nytter ikke noget at have en velstruktureret og professionel hjemmeside, hvis billederne af produkterne ikke fremstår på samme vis. Det kan i sidste ende komme til at koste dig mange penge, hvis ikke der er styr på produktbillederne.

Hvis en potentiel kunde eksempelvis er på udkig efter et par gummistøvler, vil kunden højst sandsynligt vælge det produkt, som fremstår flottest. Det er en helt naturlig reaktion hos forbrugere. Produkterne skal fremstå æstetiske, så de tiltrækker potentielle kunder. Sådan fungerer det også i fysiske butikker.

Alle de store mærker og websider har selvfølgelig et budget, der tillader at bruge mange penge på professionelle fotografer, som tager og producerer deres produktbilleder. Mange store brands tager deres egne produktbilleder, som den respektive webshop skal bruge på deres webside. Men hvis de ovenstående ting ikke er tilfældet, hvordan kan man så få nogle gode produktbilleder, uden at skulle bruge en masse penge på det?

Tag dine egne produktbilleder med disse tips

Det kræver faktisk ikke det store arbejde at tage sine egne, professionelle produktbilleder. Det kræver bare, at man har lyst til at bruge tid på det. I sidste ende vil det helt sikkert gavne virksomhedens salgstal.

Få fat i et kamera

Det første, du skal have fat i, er et kamera. Måske kender du en, som har et spejlreflekskamera, som du kan låne, ellers kan det være, du skal købe dit eget. Man kan få nogle kameraer, som tager rigtige gode billeder til en pris, der er mindre end en professionel fotografs pris. Hvis ikke det er en mulighed med et spejlreflekskamera, kan moderne telefoner også tage gode billeder.

Under alle omstændigheder kræver det, at du har en stabil platform til kameraet. Det er lige meget, om du bruger en telefon eller et spejlreflekskamera – hvis ikke du har en stabil platform til kameraet, kan der opstå rystelser i billedet, som vil få billedet til at fremstå uskarpt og uprofessionelt.

Lav din egen fotobox

En fotobox sikrer dig, at der kontinuitet mellem dine produktbilleder. Det er vigtigt, at alle produkterne fremstår ens, så der opstår en naturlig rød tråd på websiden. Hvis produktbillederne har forskellige baggrunde, vil websiden fremstå uprofessionel. Man kan lave sin egen fotobox med en papkasse, hvor man sætter hvidt papir på siderne, så ’gulv og loft’ går i et. På den måde er man sikret en ens baggrund for alle produktbilleder, og det koster stort set ikke noget at fremstille.

Belysning

Når du har lavet din fotobox, skal du finde den rigtige belysning, så produkterne fremstår så flotte som muligt. Det er ligeledes vigtigt, at alle produktbilleder bliver fotograferet i den samme belysning, så de fremstår ens.

Efterbehandling af billeder

Ligesom med de ovenstående punkter kræver efterbehandlingen også kontinuitet. Efterbehandlingen omhandler, hvordan billederne skal fremstå på websiden. Det er meget forskelligt fra produkt til produkt, hvordan det skal fremstilles. Men som udgangspunkt kan man følge disse nedenstående punkter og overvejelser:

  • Skal produktbillederne fritlægges eller ej?
  • Hvilken farve skal baggrunden have, hvis du vælger at fritlægge?
  • Hvor meget afstand skal der være fra henholdsvis siderne, bund og top til selve produktet?
  • Skal produktet have en bestemt skyggetype, og hvor markant skal den være?

Efter du har klargjort, hvordan billederne skal behandles, er det som sagt essentielt, at du er tro mod dette. Det er selvfølgelig en god ide at prøve et redigere billederne på forskellige måder, så du kan se, hvordan de forskellige efterbehandlinger fremstiller produktet.

Er du interesseret i tilbuddet?

Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig med henblik på en snak.